4 beneficii ale mierii de Manuka

Acum ceva vreme am primit de la Greenboutique.ro un care package ce continea si o cutie de miere de Manuka de la Comvita.

Recunosc, nu prea stiam cu ce se “mananca” mierea de Manuka. Mama, in schimb, mare fana, ea tot a folosit & pe cand eu eram racita iarna trecuta, ea a fost sanatoasa tun.

Intre timp, am aflat si ce beneficii in zona de beauty are mierea de Manuka & am enumarat 4 dintre ele:

1. Anti acnee

Proprietatile antibacteriene ale mierii de Manuka fac din aceasta un excelent demachiant, foarte eficient impotriva acneei.  Un mini tratament de 10 – 15 min cu o cantitate mica de miere pe cosuri sau roseata, face minuni.

2. Efect de hidratare intens

Mierea de Manuka are un efect calmant si hidratant. O poti folosi ca pe o masca de miere sau o poti include ca un ingredient intr-o masca preparata in casa.

3. Anti ageing

Forever young! Mierea de Manuka este bogata in antioxidanti, astfel ca, o lingura de miere pe zi ajuta la lupta impotriva ridurilor. Si poti utiliza o cantitate mica de miere direct pe riduri.

    4.  Regenereaza & da stralucire parului

Proprietatile mierii de Manuka fac ca aceasta sa  fie si un minunat balsam pentru par. Reda frumusetea parului tern si il face sa stralucească de sanatate.  Amesteca o lingura de miere bruta cu 2 linguri de ulei de masline virgin si masati uniform cu acest amestec pe toată lungimea parului. Clateste dupa 20 -30 de minute.

Folosesti miere de Manuka? Cum ti se pare?