Press: Featured in Adevarul de Seara

Image and video hosting by TinyPic
Click on the picture to read it!

My first taste of ro press is bittersweet, although, I’m very glad I was featured, like I said to Koko the other day, any press is good than no press. Let’s get something clear before the hate mails start pouring, I don’t consider myself a stylist or a fashion icon and I don’t run around on the streets like a crazy person “teaching” girls how to dress. Actually, if you are an “old” reader you know that’s hard for me to ask people to let me take their picture:)
That said, thanks to Maria from Adevarul for the article and Lili for the pictures. Lili took a bunch of pictures which I’m gonna post later this week.The newspaper was all around Bucharest yesterday evening.
And here’s the entire interview upon which the article was written.

• De cat timp te-a “lovit” pasiunea pentru moda?
Mi-a placut mereu dar de 3 ani pot spune ca sunt pasionata de moda.In primii ani de liceu ma imbracam doar in negru, nu ieseam din adidasi,nu vroiam deloc sa port pantofi&rochii. Eram in perioada rock.

• Cum ti-a venit ideea sa pozezi vestimentatia tinerilor de pe strada?
In strainatate sunt foarte multe bloguri de street style si am vrut sa arat ca si romancele se imbraca bine.

• Vezi des oameni care transmit ceva prin hainele pe care le poarta, crezi ca tinerii bucuresteni se imbraca “cu personalitate”? Sau dimpotriva.. ce le lipseste
Toti oamenii transmit ceva prin vestimentatia lor, fie ca vor sau nu. Multi dintre tinerii bucuresteni se imbraca bine si se exteriorizeaza prin modul cum se imbraca.

• Cum alegi personajul de la rubrica “street chic”? 🙂
Trebuie sa iasa in evidenta intr-un mod placut, nu am timp sa aleg, trebuie sa imi atraga atentia pe moment; Fie prin modul cum a combinat culorile, fie prin accesorii.

• Cat de mult crezi ca conteaza sa ‘firma” de pe eticheta unei haine?
Nu conteaza mai deloc, poti sa ai doar haine de firma si sa nu le combini cum trebuie.
Sunt multe persoane care cumpara haine doar pentru eticheta, si sincer, nu prea le inteleg.
*am scris mai multe aici http://www.fashioninmyeyes.com/2010/04/made-in-buying-for-label.html*

• Ce parere ai despre stilul vintage?
Imi place stilul vintage dar cred ca cel mai potrivit este sa fie combinat cu piese actuale.

• Spune-mi mai multe detalii despre blogul tau, la fel, cum a pronit ideea. Stiu ca in strainatate blogurile de moda sunt foarte citite.. se primeste feedback.. tu interactionezi cu cititoarele tale?
Fashion in my eyes a luat nastere pe 1 martie 2008, dupa ce mi-am deschis un cont pe polyvore.com si am inceput sa fac diferite seturi ( combinatii vestimentare) pe care doream sa le arat si prietenelor mele.In prezent blogul este un mix intre moda, fotografie si design interior.
Pe atunci citeam doar un singur blog de moda, acum citesc in jur de 200, din Romania si din strainatate. Deoarece scriu in engleza am cititoare din toata lumea, chiar daca cele din Romania conduc, primesc mai mult feedback din partea celor din afara. Incerc sa raspund la toate comentariile si mailurile primite…

• Sunt situatii in care prietenele tale apeleaza la tine sa le ajuti atunci cand vor sa-si cumpere o haina sau sunt nevoite sa mearga la un eveniment si nu stiu cu ce sa se imbrace?
Mai multe la partea de cumparaturi, dar asta se intampla in toate grupurile de prietene.

• Cat de serioasa tinde sa devina treaba asta cu moda pentru tine? iti doresti sa devii designer sau doar consilier?
Este serioasa si acum, blogul este mai mult decat un hobby, dar nu mi-am facut un tel din a ajunge desinger sau consilier, mai ales ca urmez o facultate cu profil economic. Ar fi frumos sa fiu stilist dar nu consider ca am pregatirea necesara, iar in Romania nu exista cursuri specializate de stilism, sau cel putin nu stiu eu de ele.

• Numeste-mi doua personaje mondene care nu iti plac tie cum se imbraca si da-le o sugestie in acest sens 🙂
Nu prea urmaresc viata personajelor mondene autohtone, asa ca nu prea le cunosc stilul vestimentar… iar cele din afara, majoritatea, au stilisti.

• Te-ai gandit sa scrii pentru o revista glossy?
Da, dar nu neaparat sa scriu, mai mult mi-ar placea sa fac editoriale de moda.

• Care sunt “reperele” tale in materie de fashion? Dupa ce te ghidezi tu atunci cand alegi sa imbraci, sa scrii ..
Repere e mult spus, dar citesc foarte multe bloguri de moda care chiar ma inspira, poate suna a cliseu, dar este adevarat.
• Care este designerul tau preferat?
Nu am un designer preferat dar imi plac foarte mult Phoebe Philo (Celine), Marc Jacobs, Christian Louboutin, Stella McCartney, Consuelo Castiglioni ( Marni) si Alber Elbaz ( Lanvin).
• Cat de mult conteaza accesoriile?
Accesoriile pot scoate din „anonimat” o tinuta dar pot si sa o „strice” complet.
• Ai participat la vreo prezentare de moda?
Nu, am avut ocazia dar eram in sesiune.

24 comments

Comments are closed.