Cum sa iti monetizezi blogul? #DBBM4

Am revenit, intr-un final, cu partea de monetizare din prezentarea pe care am tinut-o la December Beauty Bloggers Meeting 4. Da, da, stiu, ma misc extraordinar de incet.
Ca si in prima parte, Optimizarea blogului, le-am vorbit fetelor de monetizare in functie de ce am vazut pe blogurile acestora. O sa mai dezvolt subiectul in cateva postari viitoare.
Am bazat totul mai mult pe venitul pasiv din blog si nu pe campanii directe sau colaborari diverse.  Adica, CPC-uri & afiliere, iar prin afiliere nu ma refer doar la 2parale & profitshare, mai ales ca publicul consumator de beauty, fashion si lifestyle in general, face cumparaturi pe site-uri internationale.
Bine, totul s-a transformat intr-o conversatie deschisa si am vorbit cam de toate…
Totul porneste de la cunoasterea audientei, structura traficului este foarte importanta pentru a stii ce strategii de monetizare & implicit tool-uri, sa folosesti. New vs returning? Trafic organic, direct sau din social?
Este site-ul seo friendly? O proportie mare de vizitatori intra pe site cautand diverse cuvinte cheie? Bineinteles, Adsense este foarte util. Mai ales daca scrieti in engleza si exista vizitatori si din alte tari. Si da, inca se pot face bani din Adsense daca este folosit corespunzator. Se pot face diverse artificii pe partea de remarketing.
Don’t get stuck on vanity numbers! Este important sa ai trafic mare, dar in acelasi timp e mai ok ca traficul sa fie de calitate. Stiu foarte multe exemple de bloguri cu o audienta mica/ medie dar cu o comunitate extraordinara, ce sustine si ajuta persoana din spatele blogului.
Doua site-uri foarte misto pe care eu le-am folosit de-a lungul timpului si le folosesc in continuare, sunt Viglink & RewardStyle.
RewardStyle este primul site de afiliere dedicat bloggerilor de moda & lifestyle, nu este deschis pentru toata lumea, trebuie sa aplici. Once you’re in, pe langa faptul ca au comisione foarte mari, iti pun la dispozitie si o gramada de strategii de crestere a traficului & a ratei de conversie.  Plus ca au si o aplicatie tare pentru instagram.
Viglink e open to everybody si ce mi se pare foarte tare este ca nu trebuie sa iti bati capul de fiecare data sa convertesti link-urile. Iti genereaza un script, il incluzi in sursa blogului si apoi toate link-urile se convertesc automat in link-uri afiliate. Deci, practic iti afiliaza si link-uri din postarile vechi. Pretty cool, nu?
Ar mai fi si Shopstylecollective, dar despre asta, intr-o postare viitoare sau poate un workshop mai complex & complet.

4 comments

  • Eu folosesc Skimlinks in loc de VigLink, am scris si eu despre platforma asta la mine pe blog. Si ma gandeam sa scriu si eu despre ShopStyleCollective, pentru ca il folosesc de ceva timp dar inca nu am o parere foarte clara despre el si momentan au foarte multe bug-uri in sistem. Astept sa vad ce mai zici si tu despre el.
    La 2parale am renuntat complet, Profitshare mi se pare acum mai ok si mai simplu de folosit, plus ca da randament mult mai bun.

  • Ii fain si Skimlinks, l-am folosit si eu pentru o perioada. Cat despre ShopStyleCollective, depinde foarte mult de comportamentul audientei, bounce rate & alte alea. Eu il folosesc mai mult pe DDD & pentru cativa clienti am randament foarte bun.
    2Parale tocmai am observat ca nu mi-a inregistrat niste comisionae & pe profishare inca nu am reusit sa imi fac cont ;)))

  • Da, eu zic sa le trimiti un mail. E mai greu de intrat acum. Shopstyle e foarte fain daca ai un CTR mare, daca e mai mic dar rata de conversie e mai mare, go for viglink 🙂

Comments are closed.