Optimizarea blogului – Despre ce am vorbit la DBBM4 Part I

Am promis ca voi scrie despre ce am discutat la December Beauty Bloggers Meeting daaaar cum cateodata mai uit unele lucruri, voit sa nu, bineinteles ca a trebuit sa imi aminteasca vreo trei persoane sa fac asta. But hey, m-am apucat de scris intr-un final intr-o romengleza desavarsita.

Anyway, de ce vorbesc despre asta? Am avut primul blog undeva prin 2004 – 2005, cand Blogger-urul era pretty new si eram mega fascinata de temele frumoase de pe un site care nu imi aduc aminte cum se  numeste. Blogul se numea ceva cu purplepepper or something like that. Apoi in 2008, in clasa a 11 -a, am deschis FashionInMyEyes and the rest is history. Nu chiar, dar am facut bani dupa 6 luni si am zis ca trebuie sa ma ocup mai serios, which I did. 
Mult timp blogurile ( + DailyDreamDecor ) au fost unica sursa de venit, apoi dupa primul an de master ( Marketing Online ) am inceput sa ofer consultanta in ale online-ului. Am lucrat si cu magazine online & cu alti bloggeri pe partea de strategie de crestere & monetizare.
Chiar daca I don’t practice what I preach mereu pe FashionInMyEyes pe DailyDreamDecor ( #17 in Home Decor pe bloglovin’) o fac in proportie de 90%, or I did at some point.
Aceasta este doar prima parte a articolului, va urma si partea de monetizare in curand, probabil saptamana viitoare. 
Sfaturile astea le-am scris in functie de ce am vazut pe blogurile fetelor prezente la DBBM4. Sa zicem ca e un starter pack 🙂
Here goes!

Optimizarea blogului

Domeniu – you really need to have one. Daca il inregistrati .com, costa intre 10-12 dolari pe an si denota seriozitate. Inainte era mai ok .blogspot.com & .wordpress.com, dar acum da impresia ca sunteti la inceput.
Design – cat mai simplu si cat mai user friendly.  Sfatul meu este sa nu folositi 100 de culori, imagini, badge-uri, background-uri & so on. Oboseste user-ul si distrage atentia de la content.  Nu trebuie sa investiti o avere intr-o tema, daca nu reusiti sa folosit template creator-ul de la blogger sau daca sunteti pe wordpress, un design simpatic si efectiv costa intre 15$- 70$.

Eu va recomand:
  • Etsy
  • PipDig
  • Thebloggerstore.co.uk
  • CreativeMarket
Titluri – cat mai concis ce contine articolul + a twist + a bit of storytelling. Bine, este diferit in functie de articol, dar ideal ar fi ca cititorii sa stie pentru ce intra pe blog. 
Ahh si liste, peste liste, people love lists!

  • Cum sa….?
  • X motive pentru care…. // X produse pe care // X machiaje pentru
  • De ce XYZ este ABC?
  • Ce trebuie sa stii despre produsul XYZ ?
  • Top X produse care…
Imagini –  people click on images, iar daca exista un link random acolo, vor pleca cititorii de pe blog. Prin link random ma refer de ce la mai multe ori la sursa imaginii. So no links/link to none on images decat daca sunt relevante si alea cu target=”blank” & rel=”nofollow” daca e cazul. Resize, ca mananca mult spatiu si se incarca site-ul greu, again daca e cazul. Titluri descriptive sa make google happy,  nu tu IMG768, DSC656 etc. 
++++
Content cat mai organizat, categorii & tags.
Search bar vizibil
Fain si foarte util > submit a sitemap la Google. Cum? Webmaster tools > Google > Sitemap
Yoast Seo for WordPress- You need this plugin, este ahhmazing.
Related content widget, keeps the readers on your blog.
Prin 2013 am mai scris articolele astea doua,  nu mai sunt de actualitate 100% dar unele tips-uri pot fi folosite.
  
Hope it helps!

In other news, cred ca iar voi schimba tema la blog, ha!

1 comment

Comments are closed.